Balkezes termékek a MAPED kínálatában

Hatékony iskolaszerek - még a balkezeseknek is!

A Balkezesek Nemzetközi Világnapját 1976 óta augusztus 13-án ünneplik. A balkezesség örökletes és genetikai tényezők hatására alakul ki. A biológiai alapokon nyugvó, a bal oldalt a jobban szemben előnyben részesítő kézhasználat a jobb agyfélteke dominanciájával magyarázható.

A jobb agyfélteke felelős többek között a kreativitásért, a művészi látásmódért, a zenéért, érzékelésért és érzelmekért. A felnőtt népesség körében a balkezesek aránya 15%-ra tehető, és az arány a nyugati lakosság körében folyamatosan növekszik. 

A balkezesség tehát nem megszokás, a jobbkézre való áttérést nem szabad erőltetni, mert az károsan befolyásolhatja a tanulási folyamatokat, az írás és olvasás elsajátítását. 

A MAPED innovatív gyártóként figyelembe veszi a balkezes felhasználók igényeit a termékek tervezése és előállítása során, ezért a kifejezetten számukra tervezett termékek között minden balkezes felhasználó megoldást talál olyan hétköznapi problémák áthidalására, mint a saját kezük által kitakart és elmaszatolt írás.

A balkezes gyermekek számára kiemelten fontos, hogy megfelelő, jól használható iskolaszereket válasszunk, hiszen a speciális kialakítású iskolaszereket vásárlásával megkönnyíthető a legkisebbek dolga az iskolában is!

A hagyományos, jobbkezes írószerek nem állnak kézre, sőt erőltetett használatuk fájdalmat, helytelen kézfejtartást eredményez. A tollakból, ceruzákból, ollókból, hegyezőkből és vonalzókból mindenképpen szükséges balkezes típusút választanunk. A MAPED kínálatában ezek mind megtalálhatók!

A MAPED„Visio Pen” tollak háromszögtestűek és gumírozott fogórésszel ellátottak. Eltolt hegyük révén jól látható marad az írás, simán folyó, ugyanakkor gyorsan száradó tintájuknak köszönhetően nem kenődik el a tinta a papíron és a kezünk sem lesz maszatos.

Ollók közül a„Vivo 3D”, a„Shape 3D” és a„Sensoft 3D” típusok rendelkeznek balkezes változattal, melyek pengéit felcserélték, majd ennek megfelelően szabták a fogórészt a kéz vonalaira.

A MAPED„I-Gloo” hegyezővel gyerekjáték a hegyezés, hiszen nem csak ergonomikus kialakítású, de pengéje is fordított, ezáltal a balkézben tartott ceruza az óramutató járásával ellentétes irányban hegyezhető.

A balkezeseknek szánt vonalzókészleten fordítva, azaz jobbról balra vannak feltüntetve a számok, így sokkal könnyebben leolvasható számukra.

Balkezes MAPED eszközök választásával garantálhatjuk a kényelmes, kímélő írást, vágást, hegyezést az iskolában, gyorsíthatjuk a tanulási folyamatot és sok kellemetlenségtől megóvhatjuk gyermekeinket. Segítségükkel megelőzhető a rosszul berögzült kéztartás, a görcsös fogás, melyet a nem megfelelő, jobbkezesek számára kialakított iskolaszerek idéznek elő.


Vissza