Éljenek a balkezesek!

Valóban szüksége van balkezes gyermekünknek a speciális, balkezesek számára kifejlesztett eszközökre?

A válasz egyértelműen: IGEN!

A balkezesség a jobb agyfélteke dominanciájával magyarázható és a kézhasználat már magzati korban eldől. A balkezesség tehát nem megszokás kérdése, nem szabad átszoktatással kísérletezni, mert később tanulási nehézségekhez, dadogáshoz, diszlexiához vagy diszgráfiához is vezethet.

A jobbkezes eszközök használata sokszor kényelmetlen és nehézkes számukra, sőt gyakran fájdalmat okoz az apró kezecskéknek, miközben helytelen kéztartásra is ösztönzi őket. A jobbkezes iskolaszerek használata közben ügyetlennek tűnhetnek, illetve az egyszerű műveletek sokkal több erőfeszítésbe és időbe telhetnek.

A balkezes gyermekek kezébe adjunk olyan eszközöket, melyekkel kényelmesen és könnyedén dolgozhatnak, tanulhatnak, anélkül hogy elkerülhető akadályokba ütköznének.

Olló – MAPED „Sensoft 3D” általános olló

A balkezes ollók fogórésze a balkéz ívéhez igazodik, ergonomikus kialakítása révén kényelmes és biztos fogást biztosít a használójuknak. Száraikon fordítva helyezkednek el a pengék, így pontosabban vághatnak velük, hiszen a felső penge nem takarja ki a papírt és egyértelműen láthatóvá válik, hogy hol kell elvágniuk. Jobbkezes ollóval természetellenes pozícióban kell tartaniuk a kezüket, mely zsibbadást és a fájdalmat okozhat.Hegyező – MAPED „I-Gloo” egylyukú hegyező

A balkezes hegyezőket jobb kézben tartva, az óramutató járásával ellentétes irányban hegyezhetik számukra kényelmes módon, balkezükkel a tompa ceruzáikat.Vonalzókészlet – balkezesek számára

Sokak számára az is meglepő lehet, hogy egyáltalán léteznek balkezesek számára vonalzók! Pedig a hagyományos vonalzók használata valós problémát jelent azok számára, akik biológiai alapon a balkezük használatát részesítik előnyben. A kihívás feloldására kézenfekvő megoldást jelentenek a balkezesek számára kifejlesztett vonalzók, melyeken a számskála fordítva, azaz tükörben szerepel.Ceruzák – háromszögletű a befutó!

Ceruzák esetében a hagyományos, háromszög alakú színes és grafitceruzák jelentenek ideális társat, ha írásra vagy színezésre kerül sor. Ergonomikus kialakításuk révén kényelmes használatot biztosítanak, és megfelelő kéztartásra sarkallják a jobb- és balkezes gyermekeket egyaránt.Jobbkezes szülőként nem is sejtjük, milyen szokatlan kihívásokat rejtenek magukban a legegyszerűbbnek tűnő feladatok, ha nem a megfelelő, speciális eszközök kerülnek a balkezes gyermekek kezébe. Válasszunk tudatosan a számukra kifejlesztett írószerek közül és segítsük egészséges fejlődésüket balkezes MAPED termékekkel!

Vissza