MAPED nyuszi a Generali Gyerek Szigeten

Szia! MAPED nyuszi vagyok. Igen, jól látod a ceruzaforgácsot a fogaim között! Add a mancsomba bármelyik ceruzádat és meglásd, pikk-pakk kihegyezem! Franciaországból érkeztem ide, a Generali Gyerek Szigetre.

Tudod, tavaly már jártam itt. Nagyon tetszett, nem hagyhattam idén sem ki! Hogy miért jó itt lenni? Szeretem, hogy egy ekkora helyre ennyi vidámság és szín költözik. Kacagó gyerekek futkároznak a hatalmas fák között, zene száll a szélben, és minden sarokban új élmény vár. 


Otthon érzem magam. Kipróbálod majd a mászófalat? Megsimogatod a pónikat? Ne hagyj ki semmit, én sem fogom! De tudod mit szeretek a legjobban? Leheveredni egy fa hűs árnyékába, elkortyolni a kedvenc répalevemet és rajzolni. Meghívtam a barátaimat is. Szerintem kedvelni fogod őket, mókás figurák. Itt van például „Croc Croc” béka. Kissé maximalista, nem nyugszik, amíg az összes tompa ceruzát ki nem hegyezi. De nem is vesztegeti az idejét: amint elkészült eggyel, nagyokat pislogva jelzi, hogy jöhet a következő. Nézd meg te is, nagyon vicces, ahogy szemét kiugrasztja! Kattints IDE a videóért! :)„Fancy” igazán csintalan. Velem és „Croc Croc” békával ellentétben van egy titkos fegyvere: a hegyező mellett PVC-mentes radírt is dugdos. Nem is veszed észre, hacsak nem veszed le a kalapját. A színes, vidám, totemmintás „Fancy” mindig kész egy kis csínyre: „Croc Croc” béka nagyokat szokott pislogni, amikor a korábban papírra vetett betűk nyom nélkül eltűnnek… Pardon! Hogy is felejthettem el a „Color’Peps Duo” ceruzákat?! Pedig igazán összetartó művészcsalád, egymás nélkül egy vonalat sem húznak! Náluk a kreativitás mindenek előtt áll, szóval ne is csodálkozz, ha egyszerre két színnel dolgoznak! Nem is szeretik félbehagyni a rajzolást, de nem is kell törésbiztos hegyeiknek köszönhetően. És szívesen versenyeznek színezésben az „Animals” ceruzacsaláddal, akiknek ruháját a természet és a vadvilág ihlette meg. Igazi piperkőcök, de mi így szeretjük őket! „Twist’n Flex” úgy látom kissé felpörgött, hogy ennyi gyerek között lehet. Akrobatikus mutatványokkal ugrál ide-oda, csavarodik-tekeredik, mégsem töri össze magát. Gondolnád, hogy egy ilyen energikus vonalzó nagyon szereti a matematikát? 

De, nicsak! Ki húzta ott azt a színes csíkot az égen, közvetlenül ott a mászófal felett? Hát persze, a MAPED szuperhős temperák! Fáradhatatlanul dolgoznak, hogy a világban minden gyerkőcnek segítsenek a kreativitásuk kibontakozásában. Egy ecsetvonás, huss!... és szuperélénk színekkel kelnek életre az álmok a papírlapon. De várjunk csak… az ott egy festékfolt a ruhán? Sárga színű MAPED temperahősünk csak legyint: „Ne félj MAPED nyuszi! A mi festékeink ultrakönnyen kimoshatók!” 


A legkisebbeket sem hagyjuk ki! Velem jöttek a „Color’Peps Baby” zsírkréták is. Imádnak játszani a kicsikkel, mókázva tanítják meg a babákat a színezésre!  


Szeretjük ezt a helyet, szeretjük a Generali Gyerek szigetet! Maradnánk még, egyikünknek sincs kedve visszamenni Franciaországba. Itt végre barátokra találhatunk, akiknek a játék, a rajzolás és az alkotás öröm. Akárcsak nekünk! Együtt kalandozhatunk a képzelet földjén, megszínesíthetjük a napokat, tanulhatunk az iskolában. Mondd… leszel a barátunk? Találkozzunk a Generali Gyerek szigeten!


Vissza