A legújabb Maped Picnik receptek!

Egészséges és finom receptek a Mapedtől!


Mediterrán tésztasaláta

 Előkészületek: 20 perc

 1 fő részére

Hozzávalók:

60g penne tészta

5 szem piros koktélparadicsom

5 szem sárga koktélparadicsom

30g feta sajt (vagy mozarella)

4 szem fekete olívabogyó

30g kukorica

zöldfűszerek ízlés szerint

1 evőkanál balzsamecet

2 evőkanál olívaolaj

A penne tésztát főzzük meg sós vízben, majd öblítsük le hideg vízzel, hogy ne puhuljon tovább. A koktélparadicsomokat vágjuk félbe, a feta sajtot pedig kockázzuk fel. Adjuk hozzá az olívabogyókat és a kukoricát, majd keverjük össze a kihűlt tésztával.

Forgassuk össze a balzsamecettel és olívaolajjal, majd sózzuk és fűszerezzük borssal, bazsalikommal vagy oregánóval ízlés szerint. Máris fogyaszthatjuk az egészséges, laktató ebédet.




Melegszendvics sonkával, sajttal és szárított paradicsommal

Előkészületek: 15 perc

4 db melegszendvicshez

Hozzávalók:

4 szelet kenyér
2 szelet sonka
30g Maasdam sajt (vagy Trappista)
2 db szárított paradicsom
1 db tojás

Köretnek:

4 szem koktélparadicsom
½ répa
½ uborka

Vegyünk 4 szelet kenyeret és nyújtófával nyújtsuk vékonyra. A sonkát, sajtot és a szárított paradicsomot kockázzuk fel, oszlassuk el egyenletesen a kinyújtott kenyérszeleteken, majd hajtsuk félbe azokat. Egy pohár segítségével vágjuk ki a közepét, hogy kör alakú párnákat kapjunk. Nyomkodjuk össze párnácskáink szélét egy villával, hogy összetapadjanak.

Egy felvert tojással kenjük le a tetejét és előmelegített sütőben süssük készre 200°C fokon 8-10 perc alatt.
Tálaljuk felszeletelt répával, kígyóuborkával és koktélparadicsommal.
Fogyasszuk tetszés szerint melegen vagy hidegen.




Édes bundáskenyér tekercsek lekvárral és kandírozott almával

Előkészületek: 20 perc

1 fő részére

Hozzávalók

3 szelet kenyér
Lekvár
1 tojás
30g vaníliás cukor
100ml tej
20g vaj
1 alma
1 evőkanál méz

A kenyérszeleteket nyújtófával nyújtsuk laposra. Kenjük meg lekvárral tetszés szerinti ízben, majd egyenként tekerjük fel őket.

Egy tálban verjük fel a tojást és keverjük össze a vaníliás cukorral, illetve a tejjel. A tekercseket forgassuk meg benne, majd kivajazott serpenyőben közepes hőfokon süssük 6-8 percen keresztül. Ezt követően tegyük félre, hogy tekercseink kihűlhessenek.

Az almának vágjuk le a héját és csorgassunk rá mézet, tegyük be a mikróba másfél percre 750 Watton.

Fogyasszuk langyosan, vagy hidegen az édes tízórait.



Pirosbogyós gyümölcssaláta Breton teasüteménnyel

Előkészületek: 35 perc

1 fő részére

Hozzávalók:

100g eper
15g málna
50g piros ribizli
½ teáskanál balzsamecet
20g porcukor
1 teáskanál juharszirup
1 tojássárgája
30g cukor
30g vaj
40g liszt
1 csipet sütőpor
1 csipet sóvirág, vagy durva tengeri só

Vágjuk negyedekre az epret, és keverjük össze egy tálban a málnával és a ribizlivel. Adjunk hozzá ½ teáskanál balzsamecetet, 20g porcukrot és 1 teáskanál juharszirupot.

A Breton teasüteményhez keverjük össze a tojássárgáját 30g cukorral, 30g olvadt vajjal, 40g liszttel, 1 csipet sütőporral, illetve a sóvirággal.

Tegyük a kapott tésztát a hűtőbe egy fél órára, ezt követően pedig süteményszaggatóval vágjuk megfelelő méretekre.  Süssük meg sütőben 170°C fokon 10-12 percig, majd miután kihűlt, tálaljuk a már előre elkészített gyümölcssalátával.



Jó étvágyat kíván a Maped Picnik!


Vissza