Ismerd meg a MAPED-et!

Cégtörténet

A MAPED 1947-ben a francia Alpokban alapított családi vállalkozásként indult. Kezdetekben hagyományos sárgaréz körzők gyártásával foglalkoztunk és egészen 1958-ig kizárólag csak azokat gyártottuk. Napjainkra a világ egyik vezető márkájává váltunk az iskola- és irodaszerek területén. Célunk, hogy minél innovatívabb termékeket kínáljunk, kiváló minőségben. Igyekszünk megújítani a hagyományos iskolaszereket a vásárlók igényeinek megfelelően, ennek érdekében olyan termékek fejlesztését tűztük ki célul magunk előtt, amelyek nem csak jól használhatók, de színükben, teljesítményükben és formájukban meghódítják használójuk szívét. A termékek szigorú minőségellenőrzési teszteken mennek keresztül a gyártás során. Leányvállalatainkon és disztribúciós partnereinken keresztül több mint 125 országban vannak jelen termékeink és teszik boldoggá az iskolásokat és az irodákban dolgozókat.

Képviselt értékek

Tervezés, dizájn

Napjainkban a tervezés több szakterületet felölelő tevékenység. Középpontban a fejlődés áll, de a tervezőinknek meg kell ismernie a termék egész környezetét, mivel nem csak esztétikai szempontból kell megfelelnie az elvárásainknak. Támogatnia kell a használhatóságot, valamint az ehhez fűződő kapcsolatokat is. "Forma és funkció", ezt a kétoldalú megközelítést használjuk fel termékeink megalkotásánál. A már meglévő termékeket újratervezzük, korszerűsítjük és dizájnosabbá formáljuk. Ugyanakkor új termékeket is kínálunk széles választékunkból.

Minőség

Különösen fontos szempont termékeink teljesítménye, tartóssága és gyártási körülménye. Az elsődleges célunk mindig is kiváló minőségű és megbízható termékek előállítása. Hogy ez megvalósulhasson már a tervezés első szakaszánál, a minőség-ellenőrzési osztály szakemberei is épp emiatt vesznek részt a termékek kialakításánál. Mindezt az ide vonatkozó szabványok és előírások betartása mellett.

Innováció, kutatás

Forgalmunk folyamatos és pontos növekedésének támogatására 2007-ben létrehoztuk a Kutatás és Fejlesztés részleget, mely kizárólag az innováció fejlesztésével és műszaki előrejelzéssel foglalkozik.

A kutatási osztályunk fő céljai:

  • Reagálni az elvárásokra
  • Támogatni az egyes innovációs fejlesztéseket
  • Haladni a jövő felé

Környezetvédelem

Fenntartható fejlődés

Világszerte tervezünk és gyártunk iskolai és irodai termékeket, szem előtt tartva a fenntartható fejlődés fontosságát. Tudatában vagyunk a bolygónk és a jövő generációkkal szembeni felelősségünkkel, ezért elkötelezetten és öntudatosan kívánjuk elérni céljainkat. Hosszú távú cselekvési tervünk célja, hogy a legjobb megoldást találjuk meg a környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági kérdésekre.