A MAPED zöld termékek segítenek a bolygó megóvásában!

A XXI. század legnagyobb globális problémája a bolygónk pusztulása. A fogyasztói társadalom évente több tonna szemetet, műanyagot termel ki, melyeknek nagy része a természetbe kerül, szennyezi a levegőt, az óceánokat.

MAPED döntéseinek központjában a környezetvédelmi elköteleződésük áll. Céljuk, hogy 2026-ra 1/3-al csökkentség karbon lábnyomukat s 2050-re elérjék  teljes karbon semlegességet. Hosszas előre tervezésnek köszönhetően ez a cél teljesen reálisnak tűnik, csupán termékeik újragondolásával. 

Újrahasznosított csomagolás, fenntartható világ!

2021-re elérték, hogy csomagolásaik 80%-ban újrahasznosított anyagokból készülnek, ezzel 5,5 tonna műanyag kibocsátást elkerülve. A MAPED zöld termékei rendelkeznek FSC-tanúsítvánnyal.

Kevesebb energia, nagyobb fenntarthatóság!

Franciaországi gyáruk 2020 óta rendelkezik 100%-ban zöld energiával működtetett villamos energiával, főként vízenergia révén.
Az eredmény? Az elektromos áram okozta szén-dioxid kibocsátásuk tízedével csökkent! 25%-al kisebb energiafogyasztás.

Ismerje meg a MAPED zöld termékeket!

MAPED Color’Peps és Black’Peps ceruzákat kiváló minőség és törésbiztos hegy jellemzi. A puha, fa ceruzatest fenntartható erdőgazdaságból származik. Élénk színei mindenkit elvarázsolnak. 

MAPED zöld termékek között nem csak ceruzákat, hanem irodai eszközöket is találunk Greenlogic Half-Strip tűzőgép, Greenlogic radír, Essentials Green olló és a Geometric vonalzó. Közös jellemzőik, hogy környezet- és pénztárcabarátok, csomagolásuk 100%-ban újrahasznosítható.

Greenlogic tűzőgép teljesen újrahasznosított műanyagból készült, függőlegesen és vízszintese is tárolható így helytakarékos, valamint kettős funkciót lát el beépített kapocskiszedőjének köszönhetően. Az Essentials Green olló rozsdamentes pengéje szinte örök életű, nyele 60%-ban újrahasznosított műanyagból készült. 

Figyeljen Ön is környezetére, hiszen nem mindegy, milyen bolygót hagyunk az utánunk következő generációknak! Válassza a MAPED zöld termékeit, ezzel is hozzájárulva a bolygó megóvásához.