Fenntartható termékek a mosolygósabb holnapért!

Napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír környezetünk védelme, a fenntarthatóság és gyermekeink jövője. A MAPED célul tűzte ki maga elé, hogy 2050-re elérje a teljes szén-dioxid-semlegességet, ezért már most számos lépést tesz, hogy betarthassa ígéretét. 

A cég idén egy új termékcsaláddal jelentkezik, mely a „Smiling Planet” nevet kapta. A termékek kevesebb műanyaggal készülnek, és akár 50%-ban FSC-tanúsítvánnyal rendelkező farostot tartalmaznak. A termékek között megtalálhatók iskolai, színező és irodai eszközök is, amik már megjelenésükben is felhívják magukra a figyelmet, hiszen a kollekció kinézetét a természet inspirálta.

színes ceruzák 100%-ban FSC-tanúsítvánnyal rendelkeznek. Ergonomikus, háromszög alakú kialakításuk díszített testet és színezett véget kapott.
precíziós radírok 50%-kal kevesebb műanyagot tartalmazó tokja lehetővé teszi a könnyű fogást és pontos radírozást. Szintén 50%-kal kevesebb műanyagot használt fel a MAPED a kollekció kétlyukú ceruzahegyezőihez, körzőihez és ollóihoz, melyek bizonyos elemei 50%-ban FSC minősítésű farostból készülnek.

A termékcsaládban helyet kapott még egy 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült tolltartó is, melynek modern megjelenése természet ihlette mintákkal párosul, és tökéletes a kollekció darabjainak tárolására.